Razlozi ulaganja u e-poslovanje?

1. Može povećati učinkovitost vašeg poslovanja

E-poslovanje može povećati brzinu i točnost vaših transakcija. Na primjer, sustav naručivanja putem interneta može eliminirati ili smanjiti papirologiju i broj narudžbi putem telefona.

2. Može smanjiti troškove

E-poslovanje može smanjiti troškove skraćivanjem vremena potrebnog za provedbu poslovnih procesa, primjerice uštedom komunikacijskih troškova pomoću internetskih alata kao što je Skype. Računi se mogu obrađivati brže i točnije. Istraživanja pokazuju da automatiziran sustav može uštedjeti dvije trećine troškova ručne obrade narudžbi kupaca.

3. Omogućuje malim poduzetnicima da se natječu s većim poduzećima

Profesionalno izrađene mrežne stranice mogu postići da kupcima vaše poduzeće izgleda jednako atraktivno kao i krupnija konkurencija te može povećati vjerodostojnost vašeg poduzeća.

4. Omogućuje brzu i široku distribuciju informacija

Korištenjem mrežnih stranica koje se lako mogu nadopunjavati moći ćete brzo pružati tekuće informacije kupcima. Na primjer, možete brže i učinkovitije promijeniti svoje proizvode i cijene na vlastitim mrežnim stranicama nego u tiskanom katalogu.

5. Poboljšava podršku za kupce

E-poslovanje vam omogućuje da ponudite više izbora svojim kupcima te lak pristup informacijama o vašem poduzeću. Na primjer, rubrika često postavljanih pitanja (engl. FAQ) i odgovora na vašim stranicama jednostavan je način poboljšavanja odnosa s kupcima. Internet vam omogućuje i da uslužujete svoje kupce 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

6. Može vam pomoći u širenju na nova tržišta

E-poslovanje može vam pomoći u pronalaženju novih kupaca, uključujući i one izvan vašeg lokalnog tržišta. Čak i ako ne prodajete putem interneta, mrežne će stranice pomoći potencijalnim kupcima da vas lakše pronađu.

7. Pomaže vam da poboljšate svoje marketinške strategije

Rješenja e-poslovanja olakšavaju vam sažimanje i analizu informacija o kupcima koji posjećuju vaše stranice i obavljaju kupnju na njima. Te informacije možete iskoristiti za prilagodbu promotivnih strategija i povećanje prodaje.

8. Može vam povećati prodaju

Mrežne stranice mogu povećati vašu prodaju osiguranjem većeg tržišta, omogućivanjem vašim kupcima i dobavljačima da lakše vide, uspoređuju i kupuju vaše proizvode ili usluge.

9. Može vam pomoći da ostvarite uštedu

Možete koristiti internet za pronalaženje informacija o proizvodima, uslugama i dobavljačima, uključujući recenzije proizvoda i usporedbe cijena.

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.