Plavi ured

Plavi ured (službeni naziv Zagrebački inovacijski centar d.o.o. poslovna jedinica Poduzetnički centar) predstavlja dodirnu točku i sjecište interesa kreatora gospodarske politike i potpornih mjera i korisnika tih politika i mjera.

Grad Zagreb glavni je inicijator pokretanja Plavog ureda kao ideje pružanja besplatne pomoći zagrebačkim poduzetnicima i razvoja gospodarske infrastrukture grada Zagreba. Plavi ured je jedan od tri odjela Zagrebačkog inovacijskog centra d.o.o. za promicanje inovativnog poduzetništva.

Aktivnosti Plavog ureda

Aktivnosti su podijeljene u četiri skupine: edukacija, savjetovanje, programi potpore i promicanje poduzetničke kulture.

Uloga Plavog ureda

Plavi ured pridonosi jačanju poduzetničke potporne infrastrukture na području Grada Zagreba, a to će doprinijeti kako daljnjem jačanju zagrebačkog obrtništva i poduzetništva, tako i jačanju cjelokupnog gospodarstva. Ured je platforma i kanal za komunikaciju nadležnih institucija na državnoj i gradskoj razini s zagrebačkim poduzetnicima. Svojim aktivnostima aktivno doprinosi ostvarivanju općih i specifičnih ciljeva razvoja poduzetništva u Gradu Zagrebu.

Glavni prioritet Plavog ureda je biti mjesto podrške koje će stalno razvijati svoje usluge  – mjesto za male i srednje poduzetnike, obrtnike, buduće poduzetnike i sve zainteresirane. Na taj način se ostvaruje misija Ureda – komunikacijom i stručnim savjetima postati jedinstveno mjesto podrške svima koji kreću u poslovni svijet.

Tim stručnjaka

Uvjet za uspjeh je stručni tim zaposlenika i vanjskih suradnika! Potencijal koji daje prednost Plavom uredu su ljudi koji već imaju iskustva u radu s poduzetnicima. Uloga tima stručnjaka Plavog ureda je prijenos informacija i transfer znanja prema krajnjem korisniku. Plavi ured izgradio je operativnu mrežu s drugim potpornim institucijama na državnoj i regionalnoj razini, kako bi svi djelatnici bili upoznati s aktualnim programima potpore i primjerima dobre prakse i novostima.

Potporne i partnerske institucije

Plavi ured razvija svoje usluge i razmjenjuje sve aktualne informacije u suradnji s partnerskim i potpornim institucijama, državnim tijelima, agencijama, nevladinim organizacija, akademskom zajednicom, potencijalnim investitorima i ostalima. Potporne institucije predstavljaju važan dio poslovanja u Plavom uredu imaju mogućnost predstaviti mjere potpore poduzetnicima, organizirati edukacije, okrugle stolove, rasprave i predstaviti  primjere dobre poduzetničke prakse.

Sve usluge Plavog ureda sufinancira Grad Zagreb i besplatne su za krajnjeg korisnika!

Misija i vizija

Vizija Plavog ureda je svojim djelovanjem postati i ostati institucija kojoj poduzetnici Grada Zagreba vjeruju i koju poduzetnici Grada Zagreba trebaju.

Misija Plavog ureda je poticati, podržavati i promovirati poduzetnički duh kroz sve planirane aktivnosti, aktivno povezivati poduzetničku i akademsku zajednicu, djelovati na podršci gospodarskom razvoju Grada i države.

Vrijednosti u koje vjerujemo su:

  • izvrsnost – prilagodljivost, kreativnost i inovativnost omogućuju visok standard u izvedbi,
  • povjerenje – povjerenje svih uključenih u to da Plavi ured radi uspješno i da su temelji tog uspjeha integritet, stručnost i sposobnost zaposlenika,
  • odgovornost – kvalitetu svih aktivnosti osigurava institucionalna i osobna odgovornost,
  • motiviranost – postiže se praćenjem i poticanjem kreativnosti i usavršavanja,
  • suradnja – na svim razinama i sa svim institucijama u području podrške poduzetništvu.

Ciljevi Plavog ureda su:

  • podizati poduzetničke kompetencije,
  • omogućiti i poboljšati pristup izvorima financiranja,
  • jačati poduzetničku klimu i stvarati pozitivno poduzetničko okruženje.

Kako i na koji način to radimo, pogledajte u videu:

Tvrtka

Zagrebački inovacijski centar društvo s ograničenom odgovornošću za promicanje inovativnog poduzetništva

Poslovna jedinica

Poduzetnički centar

MB

080 655 731  Sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu

OIB

5392 1712 112

Temeljni kapital

20.000 kn / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) uplaćen je u cijelosti u novcu

Direktor

Frane Šesnić

Voditeljica odjela

Tamara Didak

Žiro račun

HR8223600001102020550 Otvoren kod Zagrebačke banke d.d. sa sjedištem u Zagrebu

Adresa sjedišta

Avenija Dubrovnik 15
10000 Zagreb
Hrvatska

Adresa poslovne jedinice

Vodnikova 12/2
10000 Zagreb
Hrvatska

Radno vrijeme

ponedjeljak – petak: 08:00–16:00

E-mail

savjetnik@plaviured.hr

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.