Webinar: Pravni i porezni pogled na paušalni obrt

pravni i porezni pogled na pausalni obrt plavi ured webinar

Napomena: Ova edukacija održava se online putem alata Microsoft Teams. Za prisustvovanje edukaciji potrebno je imati stabilnu internetsku vezu.

 

Obrt s paušalnim oporezivanjem u posljednje vrijeme postaje jedan od najčešćih načina kako budući poduzetnici ulaze u poduzetnički svijet. Zašto je paušalni obrt postao tako popularan? Da li je zaista to najjednostavniji i najjeftiniji model poslovanja? Može li bilo tko registrirati i poslovati putem paušalnog obrta ili ne? Koje su zamke koje “paušalni obrt” krije?

Cilj nam je odgovoriti na postavljena pitanja i još mnogo drugih, kako bi polaznici mogli procijeniti da li je taj poslovni model najbolji za njih i ako jest, koja su zakonska i druga pravila poslovanja u paušalnom obrtu.

Sažetak seminara:

  • U prvom dijelu seminara proći ćemo pravni i zakonodavni dio poslovanja u obrtu. Polaznici će naučiti koje su glavne karakteristike tog pravnog oblika, njegova ograničenja te prednosti i nedostatke.
  • U drugom dijelu predavanja koncentrirat ćemo se na financijski i računovodstveni dio poslovanja. Pričat ćemo o troškovima poreza, doprinosa i drugim financijskim obvezama u paušalnom obrtu, poslovnim knjigama koje paušalisti moraju voditi i internim aktima koje trebaju donijeti. Cilj nam je naučiti polaznike osnove knjigovodstva kod obrtnika paušalista. Dotaknut ćemo se i specifičnosti kod određenih djelatnosti te kako poslovati s inozemstvom.

Edukacija je namijenjena svim osobama koje se žele više informirati ili planiraju otvoriti paušalni obrt.


Predavačica: Lena Čičak
Predavačica: Marina Grgić Eldić

Naučili smo...

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.