Pravni aspekti otvaranja web shopa

pravni aspekti webshop plavi ured

Napomena: Ova edukacija održava se UŽIVO na lokaciji Vodnikova 12/2, 10000 Zagreb.

 

Sve više malih i srednjih poduzetnika u RH prodaje robu ili nudi pružanje određenih usluga putem Interneta. Da bi pokretanje web shopa bilo što jednostavnije i bez dodatnih neočekivanih troškova, pripremili smo edukaciju koja će na jednom mjestu obuhvatiti sve propise koje treba uzeti u obzir prilikom pokretanja web shopa.

Prednosti poslovanja putem Interneta posredstvom web shopa ogledaju se prije svega u manjim troškovima održavanja u odnosu na fizičku trgovinu, u svakodnevnoj dostupnosti (0-24) proizvoda kupcima te povećanju tržišta s obzirom na jednostavan doseg do znatno većeg broja kupaca. Međutim, osim udovoljavanja određenim tehničkim i informatičkim zahtjevima, prilikom pokretanja web shopa potrebno je pažnju obratiti i na usklađenost s pravnim propisima.

Cilj ove edukacije je na jednostavan način vam pokazati kako da prilikom pokretanja web shopa postupate u skladu sa svim relevantnim propisima koji se tiču trgovine putem Interneta. Naime, s obzirom da pokretanje web shopa podrazumijeva trgovinu putem Interneta, u obzir treba uzeti kako opće odredbe koje se odnose na trgovinu, tako i posebne odredbe koje se odnose na elektroničku trgovinu.

Osnivanjem web shopa te njihovim kasnijim poslovanjem na način sukladan svim relevantnim propisima sprječava se nastanak razloga za plaćanje kazni i dodatnih troškova. Poseban naglasak u edukaciji biti će na poštivanju odredaba koje se tiču zaštite prava potrošača te nove Uredbe o zaštiti osobnih podataka. Prekršajne kazne i troškovi zbog nepoštivanja i neudovoljavanja zahtjevima koji propisuju pravni propisi u pravilu su značajnog iznosa.


Predavačica: Ana-Marija Kajić

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.