Razvoj projektne ideje i prijava projekta na EU fondove

razvoj projektne ideje plavi ured edukacija

Kroz ovaj seminar imat ćete priliku saznati kako prijaviti vlastiti projekt na EU fondove.

Cilj seminara je naučiti vas kako na temelju vlastite projektne ideje izraditi projektnu prijavu za natječaj iz EU fondova.

Tijekom seminara saznat ćete kako funkcionira cjelokupni postupak, od osmišljavanja, pripreme, prijave pa do provođenja projekata sufinanciranih sredstvima iz EU fondova.

Seminar započinje kratkim teoretskim uvodom o glavnim politikama Europske unije i operativnim programima koji daju temeljni strateški okvir za ulaganja iz EU fondova. Nakon uvodnog dijela, upoznat ćete se s metodologijom upravljanja projektnim ciklusom, osnovnom skupinom alata za pripremu i upravljanje projektima sufinanciranih sredstvima iz EU fondova.

U okviru ove metodologije, obrađivat će se glavne faze pripreme projekta, od osmišljavanja ideje do razrade aktivnosti: pristup logičkog okvira, relevantnost projekta, vremensko planiranje, analiza rizika, održivost projekta i priprema proračuna.

Također, upoznat ćete se i sa evaluacijom projekata te s natječajnom dokumentacijom i načinom prijave projekata. Seminar uključuje kombinaciju predavanja i vježbi pa će biti vrlo interaktivan, s primjerima iz prakse i praktičnim zadacima.


Predavač: Domagoj Troha

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.