Analiza financijske isplativosti ulaganja u realne investicije

analiza financijske isplativosti ulaganja zicer plavi ured edukacija

NapomenaOva edukacija održava se UŽIVO na lokaciji Vodnikova 12/2, 10000 Zagreb.

Tema ove radionice je isplativost ulaganja u realne investicije (materijalna imovina). Radionica će biti podijeljena u dva dijela – teoretski i praktični.

U teoretskom dijelu pokrit ćemo osnovne pojmove kao što su: budžetiranje kapitala, vremenska vrjednost novca, sadašnja vrijednost, buduća vrijednost, diskontirano razdoblje povrata (DCF model), stopa povrata (ROR), interna stopa povrata (IRR), neto sadašnja vrijednost budućih novčanih tokova (NPV).

Praktični dio: rad sa DCF modelom, rješavat ćemo zadatke i pripremiti analizu individualnih investicijskih projekata sudionika te izraditi ocjenu isplativosti za te iste investicijeke projekte.

Cilj edukacije je da svi poduzetnici koji zbog prirode svog poslovanja moraju napraviti ulaganje u dugotrajnu imovinu (oprema, strojevi, kupnja poslovnog prostora) mogu samostalno izraditi analizu isplativosti svojih ulaganja.

Ova edukacija je namijenjena svima koji bi htjela dobiti znanja za donošenje financijskih odluka vezanim za dugoročne realne investicije.

Preporuke sudionicima radionice:

  • imati pripremljene podatke o visini planiranog ulaganja u realnu investiciju
  • pripremiti planirane prihode i rashoda koji su povezani sa konkretnom investicijom (prihodi i rashodi primpremiti na razini svake godine krištenja materijalne imovine.)
  • Praktični dio izvodit će se u Excelu, preporuka je ponijeti osobno računalo. Preporučljivo je da sudionik radionice ima osnovno znanje korištenja Miscrosoft Excel-a.

Predavačica: Ivana Žmikić

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.