Utjecaj edukacije na poslovne rezultate

Evaluacija edukacije zaposlenika na razini „rezultata“ postaje sve važnija kako bi opravdali troškove uloženu u edukaciju.

Ulaganje u edukaciju zaposlenika

U ovo doba krize, kada se smanjuju troškovi, a troškovi za edukaciju su među prvima na udaru, trebamo promisliti dobro prije investicije. Dobra evaluacija potreba u organizaciji, kao i evaluacija prethodnih treninga omogućit će da se plan edukacije ne oslanja samo na pretpostavke, nego na stvarne zahtjeve klijenta, organizacije te cjelokupnog okruženja.

Prema istraživanjima provedenim u SAD-u i Kanadi više od 80 posto organizacija evaluiraju treninge prema povratnoj informaciji onih koji su bili na edukaciji, a manje od 50 posto organizacija evaluiraju treninge prema višim razinama Kirkpatrickovog modela prema kojima se mjeri utjecaj edukacije na poslovne rezultate.

Kanadsko istraživanje pokazuje malo detaljnije rezultate po svim razinama Kirkpatrickovog modela, odnosno za koliko edukacija je obavljena evaluacija u skladu s pojedinom razinom:

  • Reakcija: 84%
  • Učenje: 42%
  • Primjena znanja: 23%
  • Rezultati: 16%

Što je Kirkpatrickov model vrednovanja učenja?

Radi se o metodi koju je 1954. godine razvio Donald Kirkpatrick u svojoj doktorskoj disertaciji, a koja se i danas primjenjuje širom svijeta. Prema ovom modelu, proces koji započinje stjecanjem novog znanja svoj pun smisao dobiva tek njegovom valorizacijom. Kirkpatrick je ovaj proces podijelio je na četiri razne.

Četiri razine evaluacije treninga prema Kirkpatricku

Razina 1 Reakcija: Koliko se polaznicima svidio trening
Razina 2 Učenje: koncepti, činjenice i tehnike koje su polaznici razumjeli i zapamtili
Razina 3 Primjena znanja: primjena znanja i vještina na poslu
Razina 4: Rezultati: utjecaj treninga na organizaciju

Kako tvrtka osigurava povrat investicije uložen u edukaciju?

Ukoliko se na taj način planski pristupa obrazovanju zaposlenika, te ako se brižljivo evaluira utjecaj svake edukacije na organizaciju, neminovno dolazi do povezivanja informacijskog sustava odjela za ljudske potencijale s drugim odjelima, kao i uvođenje upravljanja znanjem.

Dobar primjer je tvrtka GES Exposition Services iz Las Vegasa. GES Exposition Services proizvodi neke od najvidljivijih i najutjecajnijih događaja u industriji sajmova. Kako bi otkrili trendove u zahtjevima, te na temelju toga planirali online obrazovanje za zaposlenike, analizirali su upite klijenata koji su dolazili Službi za korisnike. Tako su osigurali povrat investicije u edukaciju, kao i zadovoljavanje poslovne potrebe.

 

Sonja Prišćan

Trenutno djeluje kao samostalni konzultant u području e-obrazovanja, treninga poslovnih vještina, te pripreme europskih projekata.

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.