Programi potpore

EDA Defence Innovation Prize 2020

Datum objave: 30. ožujka 2020.

EDA Defense Innovation Prize plavi ured

Europska obrambena agencija objavila je poziv za podnošenje prijava za sudjelovanje u nagradnom natječaju ‘EDA Defence Innovation Prize 2020’ kojim se nagrađuju tvrtke i istraživački subjekti koji su osmislili inovativne i revolucionarne tehnologije, proizvode, procese ili usluge koje su primjenjive u domeni obrane.

Cilj natječaja

Natječaj ‘EDA Defence Innovation Prize 2020’ nagradit će inovativne obrambene ideje koje se bave područjem inovativnih rješenja/tehnologija za suzbijanje rojeva bespilotnih letjelica (UAV), posebno u pogledu zaštite statičkih i dinamičnih kopnenih objekata i platformi.

Očekuje se kako će kandidati predložiti ideje koje bi, ukoliko se primijene do 2030. godine, doprinijele poboljšanju obrambenih sposobnosti država članica posebno vezanih za:

  • otkrivanje i prepoznavanje rojeva malih dronova (mnoge jedinice koje djeluju koordinirano),
  • mjere ublažavanja koje uključuju sposobnost presretanja, onesposobljavanja i neutraliziranja neprijateljskih vozila te
  • minimiziranje kolateralne štete.

Iznos nagrade

Nagrada za pobjedničku ideju/koncept iznosit će 30.000 eura.

Tko se može prijaviti?

Natjecanje nije otvoreno samo za namjenske i specijalizirane obrambene tvrtke, već za SVE vrste industrija i istraživačkih institucija u Europi.

Cilj je doprijeti do najšireg spektra inovativnih programera i proizvođača – posebno malih i srednjih poduzeća (MSP) – kao i istraživačkih organizacija i sveučilišta koja obično nisu (ili nisu izravno) uključena u tradicionalne obrambene istraživačke i razvojne aktivnosti. Posebno se potiču prijave dvojnih i civilnih/komercijalnih inovatora i istraživača.

Rok prijave

Rok za podnošenje prijava je 4. rujna 2020. do 17 sati.

Dobitnici nagrada bit će obaviješteni najkasnije u listopadu 2020. godine.

 

Više informacija o ovom natječaju dostupno je na web stranici eda.europa.eu.

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.