Strategije uspješnog pregovaranja

Strategije pregovaranja - plavi ured

Što može biti predmet pregovaranja? Koji su važni elementi za uspjeh pregovora?

Biti uspješan pregovarač zahtjeva visoku razinu razvijenih kompetencija jer su pregovori komunikacijski proces u kojem morate znati kako prepoznati pregovaračke strategije druge strane, kako na njih možete učinkovito odgovoriti i kako potaknuti drugu stranu da zajednički s vama traži kreativna rješenja za određenu situaciju ili problem. Koje su uspješne strategije? Kakav je utjecaj socijalne moći profesionalaca na ishod pregovaranja? Koje su najčešće pogreške hrvatskih pregovarača? Koja su poželjna, a koja zabranjena pitanja u pregovorima?

Na ovom praktičnom treningu polaznici će naučiti kako primijeniti određena pravila igre – ono što trebate činiti i ono što ne smijete činiti. Kako pregovarati iz jače slabe početne pozicije?
Kako upravljati ustupcima, kada ih dati, a kada primiti? Što možete učiniti da pregovore pomaknete s mrtve točke? Kako iskazati svoje neslaganje, a zadržati dobar odnos?

Upoznati ćete načine argumentiranja i uvjeravanja; riječi i rečenice kojima upravljamo teškim i agresivnim klijentima. Naučiti ćete analizirati motive druge strane, pregovarati, a ne pogađati se. Upoznati ćete zamke i trikove u pregovorima, ali i kako skršiti otpor.

Predavačica: Davorka Biondić Vince

Logirajte se

Registracija korisnika

Polaznici naših edukacija već su registrirani.
Kako biste dobili lozinku, koristite opciju "Zaboravili ste lozinku?"

Zaboravljena lozinka

Unesite vašu email adresu. Zaprimit ćete link za postavljanje nove lozinke.

Morate biti prijavljeni.