Savjeti

Kada imate svoje poduzeće, vrlo lako možete postati meta za sve vrste prijevara. Ovo su neke od prijevara usmjerenih na mala poduzeća kojih se treba paziti.
Siniša Begović 20. rujna 2017.
Prevaranti koriste razne prijevare kako bi došli do vaših povjerljivih podataka kao što su detalji o bankovnim računima. U nastavku slijedi nekoliko najčešćih primjera bankovnih prijevara. 
Siniša Begović 30. kolovoza 2017.
Gospodarsko, političko-zakonodavno i društveno okružje trpi promjene na koje mali poduzetnici malo ili skoro nikako ne mogu utjecati. Mnogi će svoju pažnju usmjeravati prema stvarima koje ne mogu promijeniti, a onda paralelno sami “oboljeti” od poduzetničkih dječjih bolesti.
Elvira Mlivić Budeš 24. kolovoza 2017.
Žigom je moguće zaštititi ime, logotip, amblem, etiketu ili druga razlikovna obilježja vašeg proizvoda i/ili usluge.Osnovni uvjeti koje neki znak mora zadovoljiti da bi mogao postati žig jesu da je razlikovan te da nije sličan nekom ranijem žigu.
Plavi urednik 25. srpnja 2017.
Dizajnom se naziva vanjski izgled (pojavnost) nekog proizvoda ili predmeta. Kako zaštititi dizajn pogledajte u tekstu.
Plavi urednik 24. srpnja 2017.
Od 1. srpnja 2017. i paušalni obrtnici su obveznici fiskalizacije. Donosimo vam odgovore na pitanja tko je sve obveznik fiskalizacije, kako se za nju pripremiti i na što sve treba paziti prilikom uvođenja iste.
Plavi urednik 26. lipnja 2017.